BTFL Living logoBTFL Living logo icon
NL
BTFL Living logo iconBTFL Living logo iconBTFL Living logo icon
NL

Musea Antwerpen

Musea in Antwerpen bezoeken?

Bent u van plan om een weekendje weg naar Antwerpen te gaan? Antwerpen telt vele mooie musea die het brengen van een bezoek waard zijn! Of je nu een kunstliefhebber, gek van mode of geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad Antwerpen; er is voor ieder wat wils!

Boek uw verblijf

Bezoek het heropende Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA)

Een van de meest populaire musea in Antwerpen is het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA). Dit museum heeft een renovatie van maar liefst 10 (!) jaar doorgemaakt en is sinds september 2022 heropend. Hier kunt u werken van grote Belgische kunstenaars zoals Peter Paul Rubens en James Ensor bewonderen, evenals werken van internationale kunstenaars uit de 16e tot de 19e eeuw. 

Maak uw bezoek nog boeiender dankzij de museumapp, VR experience of een rondleiding.

Modemuseum Antwerpen

ModeMuseum Antwerpen, MoMu

Het ModeMuseum in Antwerpen, ook wel bekend als MoMu en gevestigd in een prachtig gebouw uit 1893, is een uniek museum dat zich richt op de wereld van mode en textielontwerp. Een van de hoogtepunten van het museum is de permanente tentoonstelling "The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk", waar bezoekers kennis kunnen maken met het werk van de beroemde Franse ontwerper. Voor de fashionista’s onder ons is dit zeker een bezoek waard!

MAS: Museum Aan de Stroom Antwerpen

In het MAS wordt je meegenomen op een wandeling langs de museumzalen via een boulevard met metershoge glazen wanden. Elke verdieping biedt een uniek verhaal over Antwerpen, de rivier, de haven en de wereld. Op de 10de verdieping, kan je genieten van een 360 graden panoramisch uitzicht over de stad, de haven en de rivier.

Toe aan een hapje en/of drankje na uw museumbezoek? Bij het MAS is het mogelijk om te picknicken, een drankje en hapje te nuttigen in het STORM café of ga culinair lunchen of dineren in het 3 sterren Michelin restaurant ZILTE.

Musea Antwerpen boeken?

Naast bovenstaande musea staan ook  het Diamantmuseum Antwerpen en het Red Star Line museum hoog op het lijstje van hotspots in Antwerpen.

Wilt u uw museumbezoek in Antwerpen combineren met een heerlijke overnachting in het centrum van Antwerpen of een weekendje weg? Wij hebben ruime, luxe suites en appartementen beschikbaar om uw bezoek in Antwerpen onvergetelijk te maken. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan het overzicht van onze suites en appartementen of neem contact op.

Copyright © 2024 BTFL Living. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
credit cardgreen key logo btfl living
boek nu